8 Motive pentru a escalada un munte

8 Motive pentru a escalada un munte

Pietrele-doamnei-din-Masivul-Rarau

In zilele noastre, oportunitatile pentru aventuri sunt foarte rare. Pacat, fiindca multi oameni isi doresc sa exploreze si sa se aventureze. Pentru noi, chemarea naturii este incontestabila, cu toate acestea hai sa fim realisti : majoritatea oamenilor nu isi vor vinde lucrurile si se vor muta sa traiasca in salbaticie ca niste salbatici.

Cu toate acestea, un barbat modern inca poate sa se testeze impotriva furiei naturii. Cum poate face acest lucru? Ei bine, alpinismul este raspunsul. Da, urcatul pe munte, fiind una dintre cele mai bune modalitati pentru ca un barbat sa se implice in lumea primitiva a luptei pentru supravietuire. Iata cateva beneficii:

1.Iti sculpteaza corpul

O expeditie pe munte te va pune in cea mai buna forma a vietii tale. Ideal ar fi sa incepi sa te antrenezi la 6-9 luni inainte de a te aventura pe munte. Avand un motiv clar sa exersezi este un motivator foarte puternic. Concentrandu-te pe misiunea de a escalada un munte te mentine consitent.

Anternamentul cu siguranta te va pune intr-o forma foarte buna. Apoi urmeaza greul, escaladarea. Corpul tau se va consuma in timp ce conditiile grele te vor forta sa arzi mai multe calorii decat poti manca. Vei fi puternic, tare si incredibil de obosit dupa o sesiune de alpinism.

2.Introspectie

Te simti deprimat? Plictisit ? Sinucigas? Nemotivat? Ai putea avea nevoie de o reamintire a ceea ce inseamna mortalitatea ta. O scapare controlata cu moartea. Sa stai suspendat la inaltime pe coasta unui munte te va face sa vezi viata diferit.

Te afli in pericol real din punct de vedere fizic atunci cand esti pe munti. Sa fii constient de acest lucru te va face sa iti aprieciezi mai mult timpul limitat pe care il ai.

3.Crestere spirituala

Dumnezeu sta in munti. Daca esti un tip religios, intensitatea urcarii tale pe munte ar putea cauza revelatii spirituale. Poate chiar si epifanii. La fel ca Moise. Nu esti un tip prea credincios? Ei bine, oricum te vei regasi in gloria naturii.

4.Umilinta

Muntele te face sa te simti umil. In ciuda anternamentului si cat de mult te zbati, scopul tau ar putea sa te evite. Contempleaza la minuscula ta existenta. Accepta ca nu esti un fulg de nea special.
Esti doar un fir de praf nesemnificativ, zburand pe un infinit rau alb de stele, iar ceasul tau ticaie.

5.Testeaza-ti limitele

In momentul in care urci pe un munte vei fi impins catre limita absoluta. Alpinismul nu este distractiv, in realitate este opusul. Vei suferi in timp ce te vei confrunta cu oboseala, frigul, zapada, gheata, lipsa de oxigen, cazaturi si nenumarate alte pericole.

Cu toate acestea, urcarea te va face mai puternic atat fizic, cat si mental. Este un adevarat test a abilitatilor tale de a absorbi si rezista la pedepse.

6.Calatorii

Daca esti  ca mine, nu traiesti pe langa vreun munte serios. Dar sunt nenumarati alti munti localizati in locuri minunate si exotice pe toata planeta. Asa ca, acum, ai o alta scuza buna pentru a calatori.

Alpinismul te poate duce in nenumarate calatorii pe intreaga planeta.

7.Cel mai bun dus din viata ta

Vrei sa experimentezi cel mai bun dus din viata ta? Incearca zile la rand de activitate fizica nonstop fara sa iti schimbi hainele sau sa faci vreo baie. In acelasi timp in timp ce iti faci nevoile in salbaticie, si nu ai nici macar sapun.

Acel dus pe care il vei face in momentul in care ajungi acasa dupa atat de mult timp in care nu te-ai spalat va fi cel mai bun dus din viata ta.

8.Obtine o mai buna incredere in tine

Ultimul si nu cel din urma motiv pentru care ar trebui sa escaladezi un munte este pentru a obtine incredere puternica in tine, pentru ca in cele din urma escaladezi munti pentru tine. Nu are nimic de a face cu fetele, dar o sesiune de alpinism ce s-a incheiat cu succes te va face sa ai incredere in tine.

Indiferent de cine esti si ce-ai facut pana acum, nu este un secret ca fetelor le plac baietii aventurosi si curajosi. Domina cativa munti si vei avea povesti incredibile de spus.

Daca esti cazat la Casa Lus, ai in partea de Nord-Est muntii Rarau si Giumalau, la sud ai Muntii Calimani si la nord Muntii Suhard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *