Importanţa unei vacanţe

Importanţa unei vacanţe

Îţi aduci aminte de vacantele de vară pe vremea când erai copil ? Să scapi de şcoală şi să vezi nimic altceva decât săptămâni de libertate, soare şi privelişti în faţă ?

Este uşor să uiţi acel sentiment când eşti un adult care lucrează când stresul şi cantitatea de muncă ameninţă să-ţi mănânce zilele preţioase de vacanţă. Majoritatea oamenilor primesc un număr de zile de concediu pe an pentru a-şi lua vacanţe, însă mulţi dintre noi nu facem asta.

Potrivit unui studiu din SUA, în anul 2014, doar 51% dintre muncitori şi-au luat o parte din zilele libere şi 15% dintre muncitori nu şi-au luat zile libere deloc. Mulţi au spus că erau ingrijoraţi să nu rămână în urmă cu munca, în timp ce alţii erau ingrijoraţi să nu piardă teren în faţa competiţiei.

Cercetările arată faptul că vacanţele nu numai ca sunt bune pentru tine, dar ar putea sa-ti creasca productivitatea, insemnand ca sunt bune si pentru locul de munca, dar si cariera ta.

Mai jos ai cateva beneficii prezentate stric pentru a te convinge sa-ti iei o vacanta atat pentru tine, cat si pentru munca ta:

Vacantele cresc productivitatea.

Angajatii care isi iau vacante au nivele scazute de stres din cauza muncii si oboseala. Cercetatorii au scos in evidenta faptul ca la nivel de companie erau nivele mici de absente din motive in afara de sanatate dupa ce angajatii au inceput sa-si ia vacanta.

In aditie, angajatii ce si-au luat vacanta, vedeau sarcinile pe care trebuiau sa le indeplineasca in job-ul lor ca fiind un efort mai mic, spre deosebire de cei care nu si-au luat vacanta.

Vacantele ne fac mai fericiti

Intr-adevar ar putea fi un beneficiu evident, insa tindem sa uitam cu usurinta fetele noastre muncite cand mergem in vacanta. Cercetarile arata ca dupa ce isi iau vacanta, angajatii sunt mai putin stresati si tensionati, au sanse sa fie mai intr-o stare mai buna si sa aiba nivele mai mari de energie.

Mai mult decat atat, oamenii care se intorc din vacante sunt mai satisfacuti cu vietile lor in general cand se intorc.

Vacantele sunt bune pentru sanatatea ta

Stresul cronic pune tensiune pe corpul nostru si ne predispune la riscul de a ne imbolnavi. Desi avem nevoie cu totii de anumite perioade de stres in vietile noastre, este de asemenea important sa stim unde sa tragem linie si cum sa ne luam vacanta.

O vacanta ofera o sansa pentru corpul tau sa opreasca sistemele de stres, pentru a se recupera si a se repara. Cercetarile arata ca oamenii care se afla in vacanta, se simt imediat mai sanatosi, nu se mai plang atat de mult de dureri fizice si primesc o reducere a nivelelor de colesterol.

Concluzie

Toate aceste lucruri indica beneficiile petrecerii timpului in afara biroului. Este foarte important sa stim cand se ne luam vacanta.

Recomand o vacanta de cateva zile la poala muntilor Rodnei, intr-un peisaj incantator departe de zgomotul strazii si birou. Casa Lus este locul perfect in care va puteti retrage pentru a va bucura de nenumaratele beneficii ale unei vacante.

Sunati la 0745 897 403 pentru a vedea daca sunt camere disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *